Hvordan takler jeg min ledighedsstress?

Karina —  19. november 2009 — 1 kommentar

Stressadfærden i forbindelse med ledighed er lidt anderledes end det, vi normalt forbinder med stress. Normalt kæder vi stress sammen med for mange bolde i luften og en oplevelse af, at der er for lidt tid i hverdagen til at nå det hele. Den stress, vi kan opleve som ledige handler som regel om det modsatte. Nemlig, når vores kompetencer og ressourcer ikke bliver brugt tilstrækkeligt, og vi derfor kan opleve, at den ekstra tid i hverdagen, gør, at vi tænker for meget over ting, vi før ikke havde tid til at gruble så meget over.  

Derfor kan vi tage os selv i at bruge timer og dage på at spekulere over om den ansøgning, vi netop har skrevet nu også er god nok? Eller hvilke begavede spørgsmål, vi nu skal ringe og stille på et jobopslag, inden vi søger? Eller om vi egentlig ikke bare skulle vente til i morgen? Pointen er, at denne form for mentale stress er selvforstærkende.

I de kommende uger vil jeg hver torsdag præsentere ét godt fif til, hvordan du kan stoppe de mentale snebolde, inden de udvikler sig til laviner.

1: Planlæg din jobsøgning

Ingen kan søge job 8 timer 5 dage om ugen uden at gå ”ned med flaget”. 3 timer 3 gange om ugen eller der omkring er rigeligt. Så sæt din jobsøgning i system og hold dig til planen. Resten af tiden skal du bruge på at lade op, for jobsøgning (og ikke mindst de evt. medfølgende afslag) er hårdt arbejde, så brug din fritid på noget, du virkelig holder af og får energi af.

One response to Hvordan takler jeg min ledighedsstress?

  1. 
    Thomas Jakobsen 26. november 2009 kl. 23:06

    Min plan er at jeg søger 3 timer (man, ons og fre). Nogle gange rykker jeg lidt på dagene, men det bliver altid til 3 dage om ugen, og selvfølgelig bruger jeg lidt ekstra tid på en ansøgning, hvis drømmejobbet viser sig.
    Det er minsker min strees at have dage, hvor jeg prøver ikke at tænke på ansøgninger.
    Dage uden ansøgninger bruger jeg bl.a på at motionere. Det har en rigtig god indvirkning på mit humør mm.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s