Skal jeg være ingeniør, eller skal jeg bare finde mig et job?

Mohammad —  8. februar 2011 — 6 kommentarer

Et dilemma jeg nok ikke er alene om.

Skal jeg være ingeniør eller skal jeg bare finde mig et job? Lad mig sige det med det samme, jeg har ikke svaret, men jeg har stillet mig selv det spørgsmål adskillige gange.

Hvis spørgsmålet lød, “Skal jeg gå efter drømmejobbet eller bare finde mig et ingeniørjob”, så vil svaret fra min side være, at man skal tage imod det første ingeniørjob man bliver tilbudt, for man kan altid bruge det som et springbræt til senere at opnå drømmejobbet. Nu lyder spørgsmålet dog, “Skal jeg være ingeniør eller skal jeg bare finde mig et job?”, og det er, for mig, en helt anden snak.

Jeg er i den heldige situation, at jeg godt kan lide at undervise, og har gjort det i flere år. Derfor er der flere, som har forslået, at jeg skulle blive underviser på HTX eller gymnasiet i den tid hvor jeg gik arbejdsløs. Jeg har også selv tænkt tanken, for jeg kan se mange af fordelene.

Det er et type job som jeg er glad for, og derfor noget som jeg er god til. Det ville betyde, at jeg fik et rigtigt job, og at jeg fik kontakt til andre mennesker i løbet af dagen. Jeg kan ikke umiddelbart se nogle ulemper, men der er et spørgsmål som konstant har afholdt mig fra at kaste mig over det.

Vil jeg kunne få et ingeniørjob hvis jeg arbejder som underviser? Eller vil virksomhederne tænke, “Han er udenfor det faglige miljø”, og derefter lægge min ansøgning væk?

Jeg vil gerne være ingeniør. Jeg har brugt ret så mange år på at læse bøger, regne opgaver, lave eksperimenter og skrive rapporter, så jeg kan kalde mig civilingeniør, og derfor har jeg ikke lyst til at begrænse mine muligheder ved at blive underviser. På den anden side, er livet som arbejdsløs ret stressende og knap så interessant, og hvis jeg bliver glad af at undervise, er det så ikke bare det jeg skal gøre?

Venlig hilsen
Mohammad

6 responses to Skal jeg være ingeniør, eller skal jeg bare finde mig et job?

 1. 
  Mads Gorm Larsen 8. februar 2011 kl. 09:10

  Hej Muhammed

  Jeg har selv undervist på en teknisk skole, og du fik der igennem kontakt til flere virksomheder, og jeg tror at mange virksomheder kan se en fordel i at man er trænet til at formidle information. Du kan nok finde et par stykker der ser ned på undervisseren. Men det langt de fleste er vist kommet sig over tanken om at dem der ikke kan de underviser.

  Held og lykke med valg og jobsøgning
  Mvh
  Mads
  Ingeniør uddannelse SDU kommunikationsmedarbejder

 2. 

  Hej Mohammad
  Jeg stod i nogenlunde samme situation som dig da jeg kom hjem fra et projektjob i Costa Rica i april måned. Det var ikke lige til at få et arbejde, og så overvejede jeg at blive underviser. Jeg endte med at komme med på et hold, som Aarhus Universitet, IAK og rektorforeningen for gymnasierne har lavet i fællesskab, hvor man kan få opsuppleret sin ingeniørmatematik med det, der skal til for, at man er fuldt kvalificeret som gymnasielærer. Det fungerer sådan, at mandag og tirsdag læser jeg i Århus, og onsdag til fredag underviser jeg i Herning. Men jeg tror så også, at der er en forskel i udgangspunktet, da jeg reelt opfatter det her som et karriereskift. Jeg regner ikke med, at jeg vender tilbage og bliver ingeniør igen. Dertil elsker jeg ganske enkelt mit arbejde, min skole og mine elever for meget. Men selv hvis du regner med at skulle tilbage i et ingeniørjob igen, er jeg endda meget sikker på, at det bliver meget nemmere, hvis du kommer fra et lærerjob (og muligvis endda med en god anbefaling) end hvis du kommer fra en periode i arbejdsløshed.

  Så held og lykke med jobsøgningen.

  Med venlig hilsen

  Mark Langdahl

 3. 
  Hanne Rasmussen 11. februar 2011 kl. 12:42

  Hej Mohammed!

  Da jeg for cirka 20 år siden stod færdig som civilingeniør, var der også rigtig mange ledige OG jeg var samtidig bosiddende i udkantsdanmark (læs: vestjylland) pga. min mands arbejde.

  Jeg havde en ambition om at blive forsker eller udvikler i en privat virksomhed – det var så ikke lige muligt med de vilkår. Resultatet blev, at jeg sagde ja tak til et helt helt andet job, hvor jeg arbejdede med rådgivning på et ret overordnet niveau. Det førte siden til, at jeg etablerede virksomhed sammen med nogle andre ingeniører (hvor vi blandt andet kunne udnytte alt det jeg havde lært om formidling) blev direktør, og siden noget helt helt andet.
  Konklusion: det er ikke altid muligt at følge en fast karriereplan, tilgengæld er der også masser af andre spændende muligheder, når bare man er åben og griber dem på sin vej.

  Jeg ønsker dig helt og lykke – din gode uddannelse er der ingen der kan tage fra dig :o)

 4. 

  Jeg vil bare lige rose Mark og Hanne, det er i mine øjne nogle rigtig gode svar du har fået der.

  Mvh
  Mads
  htttp://www.sdu.dk/ing

 5. 

  Hej, jeg hedder Juan. Jeg er en 3.g elev og skal her om et par måneder gøre op med mig selv (og mine studievejledere) hvad jeg vil efter sommeren. Det er sådan at jeg har planer om at søge ind på civilingeniør uddannelsen, men det der skræmmer mig lidt er Mohammads og andres erfarringer med arbejdsløshed som nyuddannet ingeniør. Så lige nu er lidt i tvivl om jeg skal droppe tanken om en civilingeniør uddannelse og så gå efter en helt andet uddannelse, hvor jeg kan få et arbejde efter jeg er færdiguddannet. Det er da simpelthen spild af en hel masse tid og resourcer, hvis man har studeret i 3-5 år og så stå uden mulighed for arbejde når man er færdiguddannet.

 6. 

  Hej Juano Carlos

  DR lavede et tv-program “Danmarks fedeste løn”,

  http://www.dr.dk/DR1/penge/2011/03/23172712.htm

  som gav rigtig godt svar på spørgsmål om løn og at sikre sig imod arbejdsløshed – bemærk særligt denne liste i bunden af artiklen, som også giver dig et meget konkret bud på hvor der er de bedste jobmuligheder.

  http://www.dr.dk/NR/rdonlyres/312AB495-DEA4-48B8-AB01-89E14CD7BCDD/2677966/AE_Danmarksbedstejobsamletabel2.pdf

  Hvis du ikke lige vil være læge eller aktuar, så får du svært ved at finde en uddannelse der giver dig bedre løn og mere jobsikkerhed end ingeniøren.

  Der er nyuddannede som oplever problemer med at få arbejde, og det skyldes det er krise tider. Men arbejdsløshedsprocenten for ingeniører er på 3.5% midt under en hård krise, så alt andet lige giver civilingeniøruddannelsen stadig både høj løn og god jobsikkerhed.

  http://iak.dk/Statistik_og_analyse/Ledighedstal.aspx

  Ring eller skriv endelig hvis der er mere jeg kan hjælpe dig med, husk du altid har mulighed for at besøge ingeniøruddannelserne på SDU, og blive studerende for en dag.

  Mange hilsner

  Mads Gorm
  Ingeniør uddannelserne på SDU

  6550 7313

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s