Selskabet for Syns- og Skønsmænd

Akademikernes —  12. februar 2012 — 1 kommentar

Hvordan fastsætter man udbedringsomkostninger? Hvornår må man have en hjælper med, når man skal lave udbedringer, og hvordan skal det gøres?

Afklaring omkring syn og skøn, byggetekniske målemetoder, huseftersyn, energimærkning og lovgivningskrav er de emner, vi tager fat i, når vi holder møder – vi tager hovedsageligt altid udgangspunkt i udfordringer af teknisk og/eller juridisk karakter.

Selskabet for Syns- og Skønsmænd (SSS) er et tværfagligt netværk, og det er derfor også en god idé at være medlem af andre relaterede netværk. Jeg selv har været medlem af IDAs netværk lige siden, at jeg blev færdig som ingeniør i 1972. Ud over at være medlem og formand for SSS er jeg også medlem af Dansk Selskab for Materialeteknologi, Bygeteknik og Bygningsfysik.

Nye krav om energiforbrug
De næste møder vi kommer til at afholde i København og Århus, vil handle om, hvordan man håndterer udbedringer, hvor der i mellemtiden er kommet nye krav til energiforbrug. Vi kommer også til at afholde arrangementer om Gulvfakta – skader på gulve og Vandtæthed af betonkonstruktioner.

I SSS er vi også involveret i udvikling af kurser i syn og skøn, hvor underviserne er dommere, advokater og erfarne syns- og skønsmænd, og hvor deltagerne får indblik i, hvordan man gør i praksis, når man vil være syns og skønsmand. Sidst men ikke mindst står vi for at udpege syns- og skønsmænd.

Mit bedste råd til en ingeniør der gerne vil være syns- og skønsmand er, at tage på kursus og gøre opmærksom på sig selv hos de som udpeger skønsmænd (fx Voldgiftsnævnet og Teknologisk Institut)

Hvis du er nysgerrig på, hvad det vil sige at være syns og skønsmand så deltag til et af vores næste arrangementer og bliv lidt klogere på området.

Du kan læse mere om vores kommende arrangementer her.

Venlig hilsen
Erik Brandt
Seniorforsker, civilingeniør

En kommentar to Selskabet for Syns- og Skønsmænd

  1. 

    Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources
    back to your weblog? My blog is in the very same area of interest as yours and my visitors would certainly benefit from some of the
    information you provide here. Please let me know if this ok with you.
    Thanks!

Skriv en kommentar